Hvordan lage en god LinkedIn-profil

Bjørn Skalpe Bjørnli

Å ha en velstrukturert og tillitsvekkende LinkedIn-profil kan øke synligheten og dermed salget ditt – om du bare tar deg tid til å skape og bruke profilen. Med litt krefter og målrettet innsats kan du bli en såkalt «tankeleder» på ditt fagfelt på LinkedIn. Fordelen med dette nettverket er at konkurransen om oppmerksomheten er mindre enn på Facebook, samtidig som den organiske rekkevidden foreløpig er mye større enn på fjesboka og Instagram. Og det handler ikke bare om å se bra ut for nettverket ditt. Faktisk har LinkedIn de siste årene blitt et stadig viktigere verktøy for B2B-salg. 

Her er 5 tips som vil øke din suksess på LinkedIn:

  1. Ha en engasjerende og interessant overskrift. Du har bare 120 tegn til å gjøre deg interessant for den potensielle kunden din, så bruk dem godt. Lag en overskrift som vekker interesse, og tenk at du lager overskriften til en annonse. Ikke bruk plassen til  å ramse opp hva du har gjort og hvor lenge – bruk tiden på å si hva du kan gjøre for den som er inne på profilen din og hvorfor personen bør snakke med deg. 
  2. Skriv utfyllende. Vis frem alle ferdighetene dine, men inkluder bare det som er relevant. Husk også å legge inn litt personlig info – gjerne ca. 20% personlig og 80% profesjonell info. Da blir du litt menneskelig også, og ikke bare formell og upersonlig.
  3. Bruk skikkelige bilder. Bruk et profilbilde hvor ansiktet ditt fyller 80% av bilderuten. 200×200 oppløsning er et minimum. Sørg også for at bildet bare er av deg og at det ikke er et fest-bilde hvor du må klippe ut kompisen. Velg et hvor du ser profesjonell og ryddig ut. Se rett inn i kameraet og smil gjerne!
  4. Ha en enkel URL med navnet ditt. Det er viktig for at du skal være lett å finne. LinkedIn gir deg en standard-lenke hvis du ikke lager en selv,  den ser slik ut: https://www.linkedin.com/in/navn-navnesen-82ab8723a/ Da er det bedre å lage en egen slik: www.linkedin.com/in/navn-navnesen
  5. Bli en tankeleder. Publiser innhold av høy kvalitet internt i LinkedIn, fremfor å linke til en artikkel på en ekstern nettside. Dette gir deg høyere vekting i algoritmen og nyhetsstrømmen.

Usikker? Ta kontakt da vel!

 

Illustrasjonsbilde av Pinterest i bruk. Foto: Mats Bergmo Bjørnsletten

Har du vurdert Pinterest?

Pinterest er en undervurdert SoMe-kanal, spesielt hvis man er opptatt av å drive trafikk til nettsiden. For Pinterest ligger faktisk […]

Les mer
Illustrasjonsbilde av LinkedIn i bruk.

LinkedIn – den glemte kanalen

LinkedIn er en kanal som mange bedrifter har med i sin kanalmiks, men som få utnytter potensialet i.

Les mer
Branding Actually.

Velkommen til oss i Ahlin Novateur og Vöru!

Vi disker opp med julegrøt, gløgg og juleøl og serverer noen av årets høydepunkter innen vårt arbeid. Er vi riktig […]

Les mer