Hva er egentlig digitalisering?

Digitalisering

Det skjer forandringer hver eneste dag. Nye innovasjoner endrer kundenes adferd og dette er en kontinuerlig prosess. Dermed må du enten forsøke å henge med i utviklingen og tilpasse deg, eller så kan du riskere å være utdatert før du vet ordet av det.

Disruptiv digitalisering

Å være gründer har i dag blitt ett yrke og ett kall. Dermed vil det alltid dukke opp nye utfordrere på markedet. Disse er også ofte langt bedre tilpasset de endringene som har skjedd i markedet. Kanskje er hele idékonseptet bygget på disse endringene. Man snakker da om en disrupsjon i markedet. Altså skjer det en så drastisk endring i markedet at ditt produkt eller din tjeneste blir helt eller delvis overflødig.

«There is no digital strategy. Just strategy in a digital world.»
Bud Caddell

Hva er egentlig digitalisering

Eksemplene på dette er mange. Uber og lignende tjenester vil trolig gjøre taxibransjen overflødig. Google og Facebook er i ferd med å endre dagspressen radikalt. AirBNB har på kort tid blitt den største aktøren innefor hotellbransjen og snart kommer selvkjørende biler. Tidligere har blant annet musikk-,  film- og fotobransjen stått ovenfor disruptiv teknologi som har endret bransjen totalt. Mange store selskaper døde underveis i den prosessen, nettopp fordi de ikke klarte å tilpasse seg raskt nok.

”Digitalisering er transformasjonen fra at IT er et støtteverktøy i virksomheten til at det er en del av dens DNA. Det betyr at forretningsmodell, organisasjon og prosesser er designet mht. å utnytte dagens og morgendagens teknologi”
Ragnvald Sannes fra BI

Å ”digitalisere seg” handler derfor om evnen til å tilpasse seg nye produkter og tjenester som endrer markedet. Det handler også om å tenke nytt, spesielt i forhold til hvordan man kommuniserer med dagens konsumenter av dine produkter og tjenester.

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan utnytte de digitale kanalene på en best mulig måte for å øke salget ditt og styrke din merkevare?

Ta kontakt med oss.

Illustrasjonsbilde av Pinterest i bruk. Foto: Mats Bergmo Bjørnsletten

Har du vurdert Pinterest?

Pinterest er en undervurdert SoMe-kanal, spesielt hvis man er opptatt av å drive trafikk til nettsiden. For Pinterest ligger faktisk […]

Les mer
Illustrasjonsbilde av LinkedIn i bruk.

LinkedIn – den glemte kanalen

LinkedIn er en kanal som mange bedrifter har med i sin kanalmiks, men som få utnytter potensialet i.

Les mer
Branding Actually.

Velkommen til oss i Ahlin Novateur og Vöru!

Vi disker opp med julegrøt, gløgg og juleøl og serverer noen av årets høydepunkter innen vårt arbeid. Er vi riktig […]

Les mer